Хасково

Отказваш цигарите, водиш жена си на почивка в Гърция

СрещагаЦигарите вредят не само на здравето, но и на финансите ни. Това разясниха от Превантивно – информационния център по наркотични вещества към Младежкия център на среща с деветокласници от Професионалната гимназия по туризъм в Хасково.

Учениците изгледаха три филма за вредата от тютюнопушенето и употребата на наркотични вещества.
Акцентът бе поставен върху цигарите и вредата от тях, тъй като днес е Международен ден без тютюнопушене.

Героите от филмите внушаваха на учениците колко лошо е да се пуши. Психолог даваше съвети на онези, които искат да откажат цигарите.

СрещагаЕдин от главните персонажи дори стигна до извода, че ако вместо да си купува цигари събира парите в буркан, ще натрупа достатъчно, за да да заведе съпругата си на почивка в Гърция.

На срещата с учениците  Превантивно – информационния център по наркотични вещества към Младежкия център представи своята дейност и обяви, че набира доброволци, които ще бъдат обучавани чрез подхода „Връстници обучават връстници“.

Това е седмото училище, които посещаваме, уточниха от центъра. Идеята им е срещите с тийнейджърите да продължат, за да могат максимален брой ученици  да се запознаят с видовете наркотици и сериозните и дълготрайни последици от тяхната употреба, за да са разумни и отговорни за своето здраве.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button