Хасково

Процесът срещу убиеца от Лозен отново в съда, не му дадоха ход

Image Процесът за жестокото убийство в любимешкото село Лозен днес започна отново в Хасковския окръжен съд, но ход не бе даден. Повод за отлагането стана нередовното призоваване на един от подсъдимите.

През март тази година процесът приключи на първа инстанция. Тогава съдът призна за виновен Никола Атанасов в умишленото убийство на съселянина му Здравко Тошев, извършено по особено жесток начин. Наложена му бе присъда от 12 години и 4 месеца лишаване от свобода.

Осъдени бяха още трима негови приятели – Диян Георгиев, Демир Венциславов и Димитър Кирилов, които са се опитали да укрият уликите на пресъплението и да възпрепятстват разследването. Диян бе осъден на 2 години затвор, а Димитър и Демир получиха условна присъда от 1 година.

Престъплението бе извършено през април, м.г. След солидно количество изпит алкохол, четиримата мъже тръгнали към дома на жертвата да поискат цигари. Там обаче стопанинът си поискал дадените назаем 700 лева на 31-годишния Никола Атанасов, което станало причина за убийството.

На първото заседание по новото разглеждане на делото стана ясно, че Диян е нередовно призован и не му е връчен обвинителния акт. За да не се накърни правото му на защита, съдия Миглена Тянкова отложи процеса за 13 декември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button