Регион

Разбиха контрабанден канал, задържаха цигари и митничар

Снимки от МВРКонтрабанден канал за внос на цигари е разбит при съвместна акция на ГДБОД и МВР Хасково. Заловени са 9,5 милиона къса цигари, което е 475 000 кутии.

Акцията е под ръководството на Окръжна прокуратура – Хасково. Снощи е заловен камион, влязъл от Гърция през ГКПП Капитан Петко Войвода. В него са открити цигари на стойност около 3,5 милиона лева.

В хода на разследването било установено, че в контрабандния канал участват български и чужди граждани.

Снимки от МВРУстановени са поръчителите, получателят на пратката, както и тези, които финансирали контрабандата и спомогнали за  безпроблемното преминаване на границата.

Групата е действала от известно време, като използвала различни схеми за контрабандния внос през границата –  под прикритието на внос на найлонови торбички от Турция и Франция, а през Гърция – чрез използване на неистински ТИР карнети и регистрационни табели на МПС.

Задържани са осем  души, сред които и митничар, за когото е установено, че е съдействал за безпроблемното преминаване на цигарите през границата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button