Хасково

Настаняват Съюза на пенсионерите в бившия офис на диабетоболните

Помещението на Ген. Карцов 3Помещението на ул. „Генерал Карцов“ №3 да бъде отдадено под наем на новосформирания Съюз на пенсионерите с председател Надя Иванова, предлага кметът Георги Иванов. Докладната записка ще бъде гласувана на предстоящата сесия на Общински съвет – Хасково.

Помещението е с площ 171 кв.м и е частна общинска собственост. Ако докладната бъде приета имотът ще бъде отдаден под наем без търг или конкурс за 171 лева на месец за срок от 5 години.

Haskovo.info припомня, че в помещението на ул. „Генерал Карцов“ до 31 декември миналата година се помещава Съюза на диабетоболните. Тогава изтече договорът на организацията с общината и ръководството трябваше да освободи офиса. Какви са мотивите договорът да не бъде подновен не стана ясно. Председателят на съюза Петър Дялков обясни също не можа да внесе яснота по случая. Той обаче бе категоричен, че е входирал две молби в общината с искане да им бъде предоставено помещение.

Така на практика от началото на 2012-та съюзът не работи. Все още не функционира и създадената преди месец алтернативна организация „Диабет 2012“, тъй като тече съдебната й регистрация.

От общината обясниха, че от началото на годината до сега единственото официално постъпило искане за предоставяне на помещение за развиване на дейността е получено само от Съюза на пенсионерите. Затова и предложението на дирекция „Общинска собственост“ е то да бъде предоставено именно на тях.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button