Хасково

Харманлийски тахан с награда от Министерството на земеделието

Тахан, илюстрацияФирма от  Харманли спечели трета награда в категория „Преработвател“ на конкурса „Най-добра проектна идея“, обявен от Министерството на земеделието и храните.  Отличеният проект е  „Преработка на сусам и производство на сусамов тахан„.

Харманлийската фирма е  един от водещите производители на сусамов тахан с добре развита дистрибуторска мрежа на територията на цяла Южна България. На първо и второ място журито е класирало селска кланица и фурна за хляб.

Трета награда взе и община Харманли – в категория  „Местна инициативна група“ на същия конкурс .  Една от последните дейности на активно работещата местна инициативна група бе обучение по насърчаване на туристическите дейности, което се подпомага финансово от Програмата за развитие на селските райони. Преди Харманли в класацията са Раковски и Кюстендил.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button