Спорт

Григор Димитров стартира с победа на турнира в Шанхай

Григор Димитров се класира за третия кръг на ATP 1000 турнира на твърда настилка от сериите „Мастърс“ в Шахнай с награден фонд 9 милиона долара, съобщават от федерацията по тенис.

Поставеният под №9 в схемата българин победи с 6:3, 3:6, 6:2 белгиеца Зизу Бергс. Срещата започна в събота, но беше прекъсната заради дъжд при резултат 6:3, 2:4 (15-30).

Това е втора победа от два мача за Димитров срещу Бергс. През тази година Григор спечели срещу белгиеца с 6:3, 7:6(4), 4:6, 6:4 на „Ролан Гарос“.

Хасковлията почиваше в първия кръг в Шанхай, в който Бергс елиминира Чжъчнън Чжан (Китай).

Гришо ще играе в третия кръг срещу №24 в световната ранглиста Алексей Попирин (Австралия). Двамата имат три мача помежду си, като австралиеца води с 2:1 победи.

Преди два месеца Димитров пропусна три мачбола и отстъпи с 6:4, 6:7(5), 3:6 на Попирин в третия кръг на ATP 1000 турнира от сериите „Мастърс“ в Монреал (Канада).

През миналата година Григор достигна до полуфиналите в Шанхай, където загуби от Андрей Рубльов (Русия).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button