Водещи новиниХасково

Започна изграждането на открит спортен комплекс в Хасково

Финансирането е за близо 2 милиона лева

Започна изграждането на нов открит спортен комплекс в Хасково.

Той ще се намира до закрития плувен комплекс. В него ще бъдат обособени футболно игрище с размери 60 на 40 метра с изкуствена настилка, комбинирано игрище за баскетбол и волейбол с полиуретанова настилка, два тенис корта със същата настилка и игрища за плажен хандбал и волейбол.

След първата копка кметът Станислав Дечев обясни, че между игрищата ще има паркова зона с алеи за разходка. На следващ етап се предвижда в сграда в съседство да бъде направена зала за джудо. Ще се изгради и улица, като целият терен заедно с плувния комплекс ще е на площ от 22 декара, където ще има условия за спортуване. В проекта са заложени и места за паркиране.

Финансирането е за 1 942 500 лева, което е осигурено след споразумение с МРРБ. Комплексът трябва да е готов за 180 календарни дни.

Водосвет за здраве и успех на начинанието отслужиха свещениците Златко и Никола.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Лимон
Лимон
07.10.2024 14:40 14:40

Да се направи скате парк хубав ще е добре,

Мария
Мария
07.10.2024 14:55 14:55

И няма да е лошо да има конна база

Back to top button