Хасково

178 000 лева ще струва референдума в Хасковско, заплатите отделно

Ирена УзуноваОрганизацията на първия в най-новата история на България референдум започна. Областният управител на Хасково Ирена Узунова насрочи провеждането на консултации с политическите сили в сряда. Тогава трябва да бъдат избрани членовете на Районната избирателна комисия, нейният председател, заместник – председател и секретар.

Това, което се знае със сигурност е, че в РИК ще има шестима представители на ГЕРБ, по двама от Коалиция за България и ДПС и по един на Синята коалиция, Атака и НДСВ.

Референдумът ще се проведе на 27 януари догодина. Въпросът, на който гражданите ще отговарят с „да“ или „не“ е „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?“.

128 000 лева са заявили общините в региона. Парите не включват възнаграждения на членовете на секционните и районната избирателна комисия. Средствата ще са им необходими за транспортни разходи, командировки и канцеларски материали.

Областна администрация, която ще обезпечава избирателния процес, пък е поискала около 50 000 лева за заплащане на наем на помещения, осигуряване на транспортното обслужване на секционните комисии. „Бяхме предвидили закупуване на два компютъра, принтер, факс и скенер, но още вчера ни беше казано, че няма да получим, тъй като пари за капиталови разходи няма“, обясни губернаторът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
отвратен
отвратен
17.11.2012 2:19 2:19

Тая пьк дава пресконференции за глупости в свободното си от партийни интриги време.Освен да разправя и как я разхождат с дьржавния мерцедес от работа до в кьщи,на пазар,по партийни мероприятия.Едно време така сигурно са обслужвали Сербезов и Минчо Йовчев.

Георги Христов
Георги Христов
18.11.2012 15:11 15:11

Вместо да се прави Референдум- трябва да блокираме МС и да стоим там до оставката на кабинета. Освен ГЕРБ всяко друго НОРМАЛНО ПРАВИТЕЛСТВО ще завърши построяването на АЕЦ-Белене- а не на НОВА централа . ГЕРБ с този Референдум се подиграва с народа и с БСП – с цел отново да ги оплюе и оклевети.

Стефан Илиев
Стефан Илиев
18.11.2012 17:42 17:42

ГЕРБ с този РЕФЕРЕНДУМ просто си правят ГАРГАРА с обикновеният българин. Симпатизантите от ГЕРБ ; от Психопати за силна България; от Разкулачените земеделски собственици-РЗС ; от СДС ; от Гражданите за Булгаристан на Миглена Кумчева – въобще не искат да имаме ток от наш АЕЦ. Те искат да купуваме ток от Турция-защото при тях всичко е наред след време ще се чупят от България и ще викат УРА !!!!

Back to top button