Хасково

Дъждът провали Деня на отворени врати в кенанското поделение

Денят на отворени вратиБез никакъв интерес от страна на хасковлии премина традиционния Ден на отворени врати във военно формирование 52740 на Кенана.

Въпреки, че ръководството бе изпратило съобщения с молба да бъде създадена необходимата организация до всички училища, оказа се, че само две групи от димитровградската математическа и езикова гимназии откликнаха на поканата.

По всяка вероятност дъждът е причината за слабия интерес, коментираха от поделението. Така след час мръзнене под дъжда, военните бяха доволни, че все пак се появиха две-три деца с родителите си и тийнейджърите от Димитровград, на които могат да покажат с какво въоръжение разполага българската армия и в частност военнослужещите в Хасково.

Младежите имаха възможност да се качат на танк, да разгледат картечници, автомати, пистолети, да усетят тежестта на гранатомета и да изпробват различните средства за радиационно и химическо разузнаване и предпазните средства – противогази и лични превързочни пакети.

Денят на отворени врати Денят на отворени врати
Денят на отворени врати Денят на отворени врати
Денят на отворени врати Денят на отворени врати

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
мт64
мт64
16.11.2012 15:38 15:38

Това не е танк ,а е МТ-ЛБ (на руски: многоцелевой тягач лёгкий бронированный;на български : Многоцелеви Транспортьор – Лек Брониран) е руски/съветски/ верижен бронетранспортьор. Основно предназначение — теглене на артилерийски оръдия, превозване на жива сила и монтаж на специално въоръжение.Тегло-11 тона,екипаж 2 души +11 пасажери/бойци/.Въоръжение-лека картечница-ПКТ/пулемет калашников танковой/.Всичко това е от 1964г.През 1982г съм служил на такава машина.

Back to top button