Хасково

Съседи се хванаха за гушите заради контейнер за боклук

КонтейнерътЖители на хасковската улица „Светлина“ се скараха заради контейнер за боклук. Кулминацията на разпрата им бе днес, когато в спора се намеси дори и полиция.

Всичко започнало преди месец, когато живеещите в кооперацията на ул. „Светлина“ 45 решили, че на „бобъра“, поставен пред жилището им, не му е мястото там. Замъкнали контейнера на бул. „Илинден“. „Когато дойдоха от „Титан“ и видяха, че кошът го няма се ядосаха, тръгнаха да го търсят и го върнаха отново на мястото му“, разказа Недялка Панайотова. Възрастната жена обясни, че съседите й от „Светлина“ 45 отишли до „Титан“, подали жалба и от фирмата преместили контейнера на ул. „Кресна“ до училище „Св. Паисий Хилендарски“ – на стотици метри от предишното му място.

КонтейнерътНедоволни от случващото се най-вече били възрастните хора, които са трудноподвижни. След като разбрали, че контейнерите се поставят по предварително одобрена схема от общината, подали жалба в администрацията. Събрали и подписка от около 50 живеещи на улицата и я входирали в кметството. Днес пристигнал и дългоочакваният отговор, според който контейнерът трябва да бъде на ул. „Светлина“ 45.

Въпреки официалния документ недоволните съседи отново преместили „бобъра“ на бул. „Илинден“. Внукът на Недялка Панайотова и негов приятел върнали коша на мястото му и това предизвиква лют междусъседски спор, който за малко не прераснал в бой.

Живеещи на ул. „Светлина“ подали сигнал и на място пристигнали представители на Общинска полиция. Единият от униформените опитал да реши спора като предложили на съседите да се споразумеят и да сложат коша на друго място. „Не е ваша работа да предлагате, а да изпълнявате общински разпоредби“, отворили недоволните. Те показали отговора от общината и полицаите се съгласили с тях, дори предупредили хората от ул. „Светлина“ 45, че ако не се подчинят ще трябва да ги глобят.

КонтейнерътВъпреки това единият от живеещите на въпросния адрес паркирал колата си на място на контейнера, за да попречи на поставянето му. Павел Атанасов заяви, че той и съседите му са жертва на боклуци. „Когато контейнера е отворен започват да хвъркат в двора ни торбички. Като се сложат кошчетата за пепел, в момента, в който се препълнят и започват да изтичат навън и пред нашата врата става боклукчийница“, обясни Атанасов.

Той бе категоричен, че най-близкият контейнер е на разстояние, което възрастните хора изминават всеки ден, отивайки до магазина. Атанасов заяви още, че е чел, че според екологичните норми контейнерът не може да е на по-малко от 15-20 метра от входната му врана и на минимум 15 метра разстояние от прозореца.

На финала съседите от ул. „Светлина“ си дадоха сметка, че 20 години не са се карали, а сега нищо и никакъв контейнер ги е накарал да се хванат за гушите.

Контейнерът Контейнерът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

13 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Tanya
Tanya
17.11.2012 2:52 2:52

Това е България – смет !!!
Да е пред дома на другия ,а не пред моя дом !
Да е гадно на съседа .а аз съм щастлив !
Жалко но това е истината Това е България – смет !!!

Анонимен
Анонимен
19.11.2012 7:06 7:06

titan po selata samo otbiva nomera za da si vzemat parite.kolko pati seoplakahme na kamionite koito idvat da pribirat bokluka 4e konteinerite sa v okayno sastoqnie no nikoi ne 4uva.imalo e meseci s koito ne se sabirat kofite v selo gorno golemanci

читател
читател
18.11.2012 15:16 15:16

Не ме учудва,че в основата на това е Павел Атанасов. Той по принцип е дребнав човек, със самочувствие на велик, готов да се заяде за най-елементарното,

местен
местен
18.11.2012 8:28 8:28

Сливи за смет
Един селянин имал син. Когато той пораснал вече за женитба, баща му почнал да мисли как да го ожени за добра мома, тъй че да са си лика-прилика.

Мислил, мислил и най-после намислил. Натоварил една кола със сливи, па тръгнал по селата да ги продава.

— Хайде, давам сливи за смет, сливи за смет.

Жени, моми, баби и булки – разшетали се да метат къщите и да се надпреварят коя повече смет да събере, та повече сливи да вземе.

Пък смет дал Господ, колкото искаш. Една носи цял чувал, друга – крина, трета – пълна престилка. Носят и се хвалят:

— Леле, гледай колко смет събрах из къщи. Добре, че дойде такъв щур сливар да му го дадем, че да го не тъпчим по кьошетата!

— Аз тая смет събрах и още толкова имам да събирам.

— Пък аз цяла година да събирам, не мога я събра. То се насъбрало, насъбрало – колкото искаш. Сега на бърза ръка посметох малко, че ми се ядат сливи.

И човекът събирал смет, давал сливи. Всички доволни и той весел, не може да се насмее и нарадва.

Най-после дошло едно хубаво момиче. То стискало малко смет в една кърпа. И рекло сливи да купува.

— Е-е, хубава девойко, много малко си събрала! За толкова смет какви сливи ще ти дам?

— Донесла бих и повече, чичо, ама нямаме. И тая не е от нас, дадоха ми я съседите, задето им помагах да метът. Човекът, като чул това, много се зарадвал. Такова чисто и работливо момиче, което не държи в къщи прашинка смет, ще бъде най-добра къщовница.

И той я поискал за снаха. Оженил сина си за нея и много сполучил.

СЪПРУГА
СЪПРУГА
18.11.2012 8:06 8:06

Много жалко не сте се информирали добре защото никога не съм била на гурбет в Гърция ???
КОГАТО ЧОВЕК НЕ Е ИНФОРМИРАН ХУБАВО Е ДА СИ МЪЛЧИ , ГОВОРИ ЛЪЖИ !!!

гост съсед
гост съсед
17.11.2012 19:31 19:31

Интересно,защо цяло лято /жега и прочее/ не им миришеше въпросният контейнер на тези хора . Точно когато захладня им дъхна на боклук.А може би съпругата на Павката е придобила чистофайничество след 10 годишен гурбет в Гърция,а????

Анонимен
Анонимен
17.11.2012 19:05 19:05

Да, технически грешки се допускат и са поправими, но простащината у хората, за голямо съжаление, няма как да бъде изкоренена. Някои хора трябва да се научат, че Господ решава съдби, а ние сме простосмъртни-граждани на тази държава и има закони, пред които всички са равни и които трябва да се спазват!
И да-България е смет и това е така, защото всеки си прави каквото си поиска!!! Я, походете малко по чужбина и кажете ще видите ли другаде такава мръсотия и простащина? Едва ли!
Хора, стегнете се! Намерете си смислени занимания и не си търсете поводи за кавги, макар, че това е запазената марка на българина.

жител
жител
17.11.2012 18:58 18:58

А какво пречи , този контейнер да бъде поставен от другата страна на улицата ,както е и на една от снимките !Той не е пред врата ,а до стена !Но защо да е пред моята стена , нали ???

Tanya
Tanya
17.11.2012 12:18 12:18

Моля да си прочетете много добре какво пише да документа, който е сниман.

Haskovo.info
Haskovo.info
17.11.2012 11:01 11:01

Така е. Благодарим за корекцията.

Местен
Местен
17.11.2012 10:49 10:49

Улица „Отец Паисий“ се намира в центъра на град Хасково. Имате предвид някоя друга в района.

Анонимен
Анонимен
17.11.2012 10:34 10:34

Ами и пред моята врата да е няма да ми харесва, ама пък в крайна сметка тротоара не е частна собственост, че да се разпорежда някой с нея. Като трябва да е там, трябва. Да си направят по-висока ограда

Анонимен
Анонимен
23.11.2012 1:38 1:38

038662022-можете да подадете сигнал на този номер или пък жалба в общината и дано някой ви чуе!

Back to top button