Хасково

35 пилоти стартираха в градското рали, блокираха „Орфей“

Градско ралиПод пълна блокада за 5 часа остана хасковският квартал „Орфей“ заради провеждащия се последен кръг от шампионата на затворен маршрут.

В 12 часа полицаи спряха движението за коли и пешеходци по бул. „Васил Левски“ до кръговото кръстовище, а колите бяха отклонявани по ул. „Дунав“. Стартът на тренировките днес обаче закъсня с повече от час, което изнерви чакащите зрители.

Градско ралиДоста по-рано десетки хасковлии окупираха тротоарите, за да наблюдават ралито. Някои искаха просто да се полюбуват на мощните спортни коли, други чакаха да видят най-добрите пилоти. Най-ентусиазирани бяха децата, които не можеха да скрият емоциите си от мощния рев на моторите.

Въпреки предварително взетите специални мерки от организаторите, и тази година не липсваха зяпачи по покривите на жилищните блокове в района. И докато едни наблюдаваха с ентусиазъм, живеещите наоколо недоволстваха от силния шум и затрудненото придвижване в квартала. Традиционно в градското рали не липсваха и инцидентите, но пострадали нямаше.

Градско рали35 пилоти стартираха в квалификациите за място в стартовата решетка утре. Хасково, който е домакин на състезанието за четвърта поредна година, е представен от трима пилоти – Иван Анастасов, Красен Василев и управителят на хасковската картинг писта Иван Бакърджиев.

Една обиколка на маршрута е 3 120 метра. Завоите по трасето са 8, като 4 от тях са десни. Участниците в различните класове правят по 12 обиколки. Минимум 10 пълни завъртания трябва да има всеки автомобил, за да не бъде дисквалифициран.

Това е последният кръг на шампионата и тук ще бъдат определени  шампионите за 2012-а. Утре състезанието ще се открие в 10:30 ч. Стартът на първата група автомобили е половин час по-късно, а в 15:30 ч. трябва да станат ясни победителите.

 Градско рали  Градско рали
 Градско рали  Градско рали

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
17.11.2012 19:53 19:53

Колкото и някои да си мислят, че така хасково става голямата работа, за мене си е чиста простотия и нарушаване на човешките права. Не може да ти окупират къщата, да не може да излизаш с колата си, че дори и пеш, а на всичкото отговоре да ти вдигат пукотевица под прозорците. Това е подсъдно и е крайно време орфейци да се организират и да заведат едно дело срещу организаторите, които ги терориризират вече няколко години!!!!!

avto
avto
17.11.2012 22:42 22:42

Селяните да си ходят на село. Това са само няколко часа и не пречат на никой. На село каруците не вдигат шум тика че като ви пречи впрягайте магаретата и там

Mitroslav
Mitroslav
18.11.2012 3:28 3:28

Задръстеняци!!! Формула 1 като се провежда в монако, дали хората протестират където шума и хората са стотици хиляди, не просто от всичко се намира полза, а на вас само ви остава да ревете.. пречил им шума.. и вместо новината да е с послание за провеждане на цялото това мерорпиятие смешните журналистчета пак си трупат дивиденти като виждате ли колко много пречи това на гражданите (орфейци) …

Георги
Георги
18.11.2012 11:04 11:04

Аз съм за мероприятието, но ми е чудно къде отиват парите. Нали се сещате колко много хора отиват в Монако да гледат състезанието и как търговците, а и не само предполгам печелят пари от състезанието?! Орфей като квартал не печели нищо, а търговците продават 10-15 пакета слънчогледови семки повече – WOW!
Организаторите трябва да плащат добре, а парите да се инвестират в самият квартал!
Приятно ви зяпане

Miroslav
Miroslav
18.11.2012 13:39 13:39

Извинявай, но ти купувал ли си Монстер и ке*абче от Лейбъла да видиш колко струват.. Който го може, си го може.

Минчо хубавеца.
Минчо хубавеца.
18.11.2012 16:24 16:24

Тва с областния град много „селяни“ се завъдиха.На който му пречи шума и затварянето на улиците да си ходи на село.Ей тъпи простаци едно нещо за спорта ще има в този град и Вие сте готови да го оплюйте.Затова беш да ви няма на СЕЛО.
Вяня моля те не слагай под заглавие че улиците се затварят.Нали знаеш от опит че простака зо тово ще се хване , а не че има РАЛИ.

Back to top button