Водещи новиниХасково

Доброволци напълниха 20 чувала с боклуци от езеро на Кенана

Доброволци събраха над 20 чувала с боклуци от района на езерцето с лилиите в хасковския парк „Кенана“.

Сред участниците в екологичната акция бяха ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, ПГТ „Александър Паскалева“, Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров-1964“ – Хасково, Стела от екипа на Фондация „Х&Д Перспективи“ и нейната дъщеря.

Организаторите от фондация „Хало“ благодарят на Стойчо Стойчев от Българско дружество за защита на птиците и Владимир Трифонов от РИОСВ – Хасково за участието и вълнуващите разкази за флората и фауната в района на езерото.

БоклуциГоляма част от събраните отпадъци бяха от пластмаса, следвани от кенчетата от напитки, мрежи, корда, опаковки от изкуствени примамки, захранки, а дори и меч-самоделка, килим, кукла-бебе, карнавална маска, четка за коса, и голямо количество отпадъци от домакинствата.

„Обръщаме се с призив към жителите и гостите на Хасково да поддържаме природата чиста и да си събираме отпадъците, когато сме на разходка или излет“, призовават организаторите на инициативата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button