Регион

5 километра тирове в Българско, 15 километра в Турско

Терове, илюстрация15 километра е колоната от товарни автомобили от турска страна на граничен пункт Капъ Куле – Капитан Андреево. От българската страна камионите чакат на около 5 километра от границата.

Основната причината за традиционното струпване не е ремонтът на българския граничен пункт, както твърдят турските медии, коментираха от Гранична полиция. На трасе влизащи товарни автомобили към момента не се извършва ремонт. Намален е единствено капацитетът на дезинфекционните дейности, но това не е в състояние да създаде големи проблеми. В същото време от турска страна се ремонтира магистралата от Одрин до границата, а на Капъ Куле се работи по-бавно от обикновено, уточниха от граничните служби.

Колоната от българската страна е нормална за това време на седмицата и е свързана с повишения трафик в неделя, който обичайно се изчиства в понеделник. Допълнително тази сутрин от 7 до 9 часа на турски пункт не са обработвали товарни автомобили.

От наша страна са взети всички мерки обработката на камионите да става бързо и да не се стига до допълнително изчакване, увериха от Гранична полиция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button