Хасково

Задържаха хасковлия с цял боен арсенал в пункт за метали и в дома му

Пушки, илюстрация63-годишен хасковлия е задържан за притежание на оръжие без разрешителни, съобщават от Областната дирекция на МВР.

През почивните дни служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” извършили проверка в пункт за изкупуване на черни и цветни метали, собственост на 37-годишен димитровградчанин. Там били открити самоделен малокалибрен пистолет, преработен газов пистолет и 5 чувала с обгорен меден проводник, нерегистриран в дневник.

Последвало претърсване в дома на тъста на собственика в кв. „Орфей“, където са намерени самоделна пушка, старинна пушка, преработен револвер, заглушител, 4 преработени газови пистолета, 125 патрона и пълнител за пушка. Всички оръжия са без разрешителни.

Допълнително са установени и двама работници в пункта, които са без сключени трудови договори, за което са съставени актове от инспекцията по труда и РИОСВ, допълват от полицията.

По-късно в редакцията на Haskovo.info позвъни жена, която се представи за собственик на пункта за изкупуване на метали. Тя категорично отрече да са им съставени актове от Инспекцията по труда и от РИОСВ. Двамата работници имали граждански договори, а проверката на инспекцията не била приключила. РИОСВ изобщо не присъствали на проверката.

По повод намереното в базата Христина Господинова заяви, че това са парчета, а не цели оръжия. Те били попаднали сред изкупените метали, които идвали в чували.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
николов
николов
20.11.2012 9:07 9:07

Чии, ли интереси обслужват подобни журналистически пасквили?

Haskovo.info
Haskovo.info
20.11.2012 9:15 9:15

Новините с официален източник МВР и присъстващи дословно в техния информационен бюлетин не биха могли да обслужват интереси, освен ако самото МВР няма интерес да поднася тенденциозно информация, което явно искате на намекнете с коментара си. В този случай се обърнете към тях.

Back to top button