Хасково

Разясняват на работниците, че имат право да знаят правата си

Image Около 800 работници от Хасковска област ще бъдат обхванати от кампания за консултиране на КНСБ и Българската стопанска камара. Тя има за цел да запознае наемните работници и работодателите с правата им по информиране и консултиране, нормативната уредба и практическия опит в тази област.

Работниците ще преминат обучения за механизмите за формиране и за начина на функциониране на системите за информиране и консултиране. В Хасковска област ще бъдат обхванати 5 предприятия, в които няма синдикални организации, съобщи председателят на РКС на КНСБ – Хасково Василка Иванова.

Кампанията стартира с посещения в „Симат“ АД Димитровград и „Димана“ АД Харманли. Там съвместен екип на КНСБ и БСК се срещна с ръководството, работници и служители на предприятията. До края на ноември ще бъдат посетени още три предприятия в Хасково, допълниха от синдиката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button