Хасково

С венци и цветя почетоха Празника на Сухопътните войски

Image С тържествена церемония хасковският военен гарнизон отбеляза Празника на Сухопътните войски на Българската армия – 19 ноември. Венци и цветя пред Паметника на Незнайния войн на площад „Свобода“ поднесоха военнослужещи от поделение 52740, представители на местната и държавна власт.

Десетки  граждани също се преклониха пред подвига на български войни, пролели кръвта си в името за родината.

Празникът се чества от 1992 г. по повод блестящата победа на младата българска войска при Сливница на 19 ноември 1885 г. по време на Сръбско-българската война. Това е една от най-героичните битки в историята на България. В сражението при Сливница българските войски извоюват една победа, която и до днес кара всяко българско сърце да затупти, каза в словото си временно изпълняващият длъжността командир на поделението майор Николай Александров.

Заместник-областният управител Николай Нанев честити професионалния празник на военнослужещите от името на областния управител Ирена Узунова. Днес сухопътните войски имат модерни формиравония, които достойно изпълняват задълженията си в мирно време и по различни мисии по света, което ни дава повод за гордост, подчерта той.

Image   Image
 Image  Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button