Хасково

Световен ден на тоалетната: В Хасково обществените кът и мръсни

Image Градските тоалетни в Хасково са недостатъчни и в лошо състояние. Това показа проверката ни по повод Световния ден на тоалетната, който се отбелязва днес. Въпреки че по закон концесионерите са длъжни да имат обществена тоалетна в стопанисваните от тях паркове, такива всъщност са рядкост.

Една от малкото обществени тоалетни е тази на Зеленчуковия пазар. Тя може да се ползва срещу такса от 40 стотинки. Оказа се, че тези, които най-често се възползват от услугите й – търговците на пазара, съвсем не са доволни. Те обаче нямали избор, тъй като наблизо друго WC няма.

Хигиената е лоша, вътре е мръсно, защото не се чисти, казанчето често не работи, оплакват се пазарджиите. Таксата също им идвала висока, защото на ден за тоалетна харчили средно по 2 лева. Това са два хляба, недоволстват те. Как се отчитат парите, чудят се търговците, след като касов бон не се издава. Не рядко били обиждани и от работещата вътре жена на име Мария, защото цапали.

Опитите ни да поговорим с въпросната жена се оказаха безуспешни. Тя изгони екипа ни с думите „Махайте се“. Все пак обясни, че клиенти не липсвали, а средно на ден оборотът възлизал на около 30 лева.

Image   Image
 Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.11.2012 21:03 21:03

В централната градска част няма нито една обществена тоалетна. Гражданите посещават заведения, офиси, здравни заведения, дори пикаят открито пред очите на децата ни.
В паркчето до цветарския пазар в центъра има заровена тоалетна, която работеше в миналото.
Няма друг такъв европейски град!
А тоази дейност освен улеснение би носила и доходи за града.

Георги Димитров- Ampera.bg
Георги Димитров- Ampera.bg
20.11.2012 11:17 11:17

Прекрасно е, че се естетизират тоалетните, но това не е достатъчно за ползването им. Много е важно с какви технически средства са оборудвани, които да гарантират постоянна готовност за ефективно почистване. И тук се появява бедата. Неработещите казанчета се заменят със сферични кранове и така желаната хигиена веднага се срива. За жалост това е направено и в детски градини, което е нещо много опасно за психическото и физическото здраве на децата. Това е публична тайна. Има и решение. Примерно в родното ми с. Дражево, Яб изградих безвъзмездно WC- комплекс на детската градина 04714- 2412, в който подаваната вода към тоалетните чинии е обеззаразена със сюр- хлор, а лелката повече не дезинфекцира ръчно с четка чиниите, защото нито може да го направи по- добре, нито може да обслужва тридесетте деца, които ползват тоалетната. Престана и напикаването на децата. Те не се напикават по постланите килими, защото деца на 3 – 4 години сами управляват казанчетата, които пък промиват и обеззаразяват абсолютно ефективно чиниите. Можете да видите детайли от тази разработка на : http://www.ampera2.hit.bg и да си направите съответните изводи дали Ви подвеждам, дали това, което Ви описвам е пожелание, или е факт. Решението е Ваше !
Георги Димитров- Ampera.bg

елена
елена
20.11.2012 11:22 11:22

Зеленчуковия пазар като наемодател е длъжен да осигури тоалетна на наемателите на маси.Не е допустимо пазарджиите които по цял ден са в контакт с плодове и зеленчуци да посещават общественната тоалетна воняща и мръсна,на вси4ко отгоре и да заплащат такса от 0.40лв.

Анонимен
Анонимен
20.11.2012 21:24 21:24

Ако посетителят на града пропусне мръсната тоалетна на автогарата трябва да измине 2 км. до другата отвратителна тоалетна на зеленчуковия пазар, която се коментира.
Друг голям проблем са тоалетните в училищата и детските градини, където децата не могат да се отпуснат и изходят спокойно. Стискат се до следобед , а това ги уврежда, не могат нормално да мислят и учат.

Back to top button