Хасково

Мним лекар измами две свиленградчанки със 7 200 лв.

Image Две свиленградчанки на 70 и 72 години бяха измамени от мним лекар с общо 7 200 лева, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. И при двете мъжът е използвал една и съща схема.

В 10,30 часа вчера непознат мъжки глас позвънил на стационарните телефони на възрастните жени. Представил се за лекар и съобщил, че дъщерите им са си счупили крака на три места и се налагало спешна операция за поставяне на два златни пирона.

От първата жена поискал 7 000 лева, а от втората – 6 000 лева, иначе дъщерите им щели да останат в инвалидни колички. Първата уплашена майка споделила на „доктора”, че разполага с 5000 лева, а втората – с 2 200 лева.

На първата измамникът казал, че ще изпрати фелдшера да прибере парите, като изрично предупредил да не се обажда на близки в рамките на 3 часа. На втората жена съобщил, че ще изпрати санитар от Здравната каса, където трябвало да се внесат парите. И двете събрали сумите и ги предали пред домовете си на непознат мъж на улиците „Страшимир Дочков” и „Трети март” в Свиленград. Няколко часа по-късно установили, че са измамени и подали сигнал в полицейското управление.

По двата случая са образувани досъдебни производства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button