Регион

Вандали поломиха гробището в Ябълково, 50 паметника потрошени

Гробище, илюстрацияВандали изпотрошиха гробищния парк в димитровградското село Ябълково. Поломени са 50 паметници плочи, съобщи за Haskovo.info кметът на селото Ванчо Панчев. Други са с разрушени елементи от надгробната украса. Извършителите са чупили наред кръстове, снимки на покойници, оставените вази за цветя и саксии

Най-вероятно вандалите са действали в неделя през нощта, предполага кметът. Първа на зловещата гледка вчера попаднала възрастна жена от селото, която дошла на гроба на свой близък. Тя веднага се обадила на кмета, който подал сигнал в Районното полицейско управление в Димитровград. Оперативна група вече е извършила оглед на място.

Според мен извършителите са събаряли паметниците с ритници, защото си личат следите. По тези, които не са успели да поломят, са хвърляли камъни. Снимките по паметниците пък са чупени с керемиди. По цялото гробище има нанесени щети, каза кметът Ванчо Панчев. Той смята, че това не е целенасочен акт, а по-скоро е дело на дрогирани или пияни младежи. Не е на етническа основа, защото има потрошени паметници и на роми, и на турци, и на българи, сподели той. В същото време не е откраднато нищо.

Има родители, които са погребали децата си тук, представете си как се чувстват, когато видят покварените гробове, възмущава се Ванчо Панчев. Някои от хората в селото вече са започнали да възстановят щетите, други все още не знаели за вандалската постъпка.

Извършителите все още не са ясни. От полицията съобщиха, че разследването продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Plamena
Plamena
20.11.2012 18:25 18:25

Идиоти!

Back to top button