Хасково

Само един от задържаните за контрабанда на цигари остава в ареста

Само един от четиримата мъже, задържани за контрабандата на 9,5 милиона къса цигари, остава в ареста, реши Хасковският окръжен съд. Това е Стоян Семенов.

50-годишният мъж е бил натоварен със задачата да намери шофьор на камиона с безакцизната стока, която да бъде превозена от Гърция към България, каза прокурор Петър Мидов. Подготовката е продължила 2 месеца. В последния момент собственикът на камиона Георги Станчев, който сега е свидетел по делото, не пожелал да се включи в контрабандната схема и тогава Семенов се обърнал към „стария тираджия“ Братан Братанов.

За Семенов съдия Анна Петкова заяви, че може да се направи обосновано предположение, че е извършил престъпление и му наложи най-тежката мярка „задържане под стража“.

За шофьора Братанов съдът прие, че е бил наясно какъв товар превозва, въпреки че е бил привлечен в последния момент към престъпната дейност. Наложена му беше по-лека мярка „парична гаранция“ в размер на 5000 лева.

За останалите двама привлечени като обвиняеми – митничарят и личният шофьор на сочения за организатор на контрабандния канал турския бизнесмен съдът обяви, че материалите по делото не дават основание да се приеме, че те са съпричастни към престъпната група.

Голословни са твърденията на обвинението за извършване на други предишни престъпление. Касае се за догадки„, заяви съдия Анна Петкова.

Решението на Хасковския окръжен съд подлежи на обжалване в тридневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.11.2012 15:42 15:42

И него ша пуснат…

enco
enco
20.11.2012 18:58 18:58

КАК МОЖЕ ДА ПУСНАТ…….НЯМАЛ ВИНОВНИ ДА БЯХА ТУРЦИ ИЛИ ЦИГАНИ ВИЖ ТОГАВА КАК ЩЯХА ДА ГИ ВКАРАТ ВСИЧКИ НА ТОПЛО….ТОВА Е БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА БРАТЯ……

Back to top button