Регион

Все повече родители харчат детските не по предназначение

Тотю Младенов в ДимитровградНад 3 500 семейства са със спрени детски добавки от началото на годината предимно заради отсъствия от училище. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов в Димитровград. Все повече зачестяват случаите и на злоупотреба с детските добавки.

Над 1000 случая имаме до момента в цялата страна, в които социалните работници са приложили тази схема – когато установим, че детето не е яло през деня, а в същото време бащата е взел тази пари и са отишли за нещо друго, тогава спираме тази помощ от 35 лева, заяви Младенов. Вместо да се дават в брой, парите се използват за закупуване на храна или учебници, които се дават на децата.

Все още не е ясно кои пенсионери ще получат коледни добавки и в какъв размер, допълни социалният министър. Това зависело от спестените пари и щяло да стане ясно до края на месеца.

В Димитровград Младенов откри ремонтираната сграда на театъра и обществена пералня. За двата обекта са похарчени над 400 000 лева, осигурени по проект „Красива България“ и по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“.

 Тотю Младенов в Димитровград  Тотю Младенов в Димитровград

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
чичателка
чичателка
20.11.2012 14:24 14:24

За какви злоупотре*и става дума, при условие че детските са 35 лв. т.е. по 1 лв. на ден?! Нима децата живеят на фотосинтеза, а и как може детето да е нахранено с 1 лв., че това да е критерии за ситост и злоупотре*а?!

Анонимен
Анонимен
20.11.2012 15:41 15:41

Еейй,др.Петров до къде ни докарахте еийй…

........
........
11.12.2012 9:32 9:32

dobre 4e ni davat detski ta da si gledame decata i da gi hranim s po 1 lev na den -kolko zagrijena darjava kak ni poo6triava da ima rajdaemost s 300 lv zaplata

Back to top button