Хасково

Земеделците в Хасковско още чакат обезщетенията си след наводненията

Наводнението, архивЗемеделците в Хасковско все още не са получили обезщетения за унищожената реколта при голямото наводнение през февруари. Тогава под вода останаха стотици декари земеделски земи в Хасково, Харманли, Любимец и Свиленград, а собствениците им чакат средствата, за да възстановят нанесените щети. Парите обаче се бавят, защото от Държавен фонд „Земеделие“ все още не са излезли с решение относно размера на обезщетенията.

Общинските и областните служби по земеделие извършиха огледи по места и констатираха размера на щетите. Всички протоколи са готови и са изпратени в Министерството на земеделието, информира директорът на Областната земеделска служба Дора Ангелова. Оттук нататък се чака одобрението им, което трябва да стане на заседание на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“.

Процедурата е открита, въпросът вече е на дневен ред, но не мога да се ангажирам с конкретен срок. Желанието ни е да се случи по-скоро, категорична бе Ангелова. Тя не можа да посочи колко стопани ще бъдат обезщетени, тъй като цифрата била голяма. Според нея забавянето при изплащане на средствата се дължало на големия обем от работа при подготовка на документите, тъй като случаите били различни и всеки от тях се разглеждал поотделно. Значение имало и това дали потърпевшите от стихията са регистрирани като земеделски производители или не.

Видео Вижте във видео репортажа как се справя един от пострадалите при наводненията земеделци

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button