Хасково

Кола, натъпкана с цигари, опита да премине през ГКПП Капитан Петко Войвода

Укритите цигариКола натъпкана с цигари, опита да премине през вътрешната гръцко-българска граница на ГКПП „Капитан Петко войвода“, съобщават от митница „Свиленград“.

Автомобилът е бил шофиран от 26-годишен димитровградчанин. Колата е била отклонена за проверка по по метода на анализ на риска.

Тогава митническите служители са открили 2 300 кутии цигари, скрити в специално изграден тайник  в  пода под предните и задни седалки. По предварителни данни цигарите са били закупени в Гърция и са контрабанден внос на територията на ЕС. По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор при митница Свиленград .

През изминалата седмица служители на ГКПП „Капитан Андреево“ са конфискували 7044 кутии цигари и 23.9 кг тютюн.  При щателни митнически проверки са открити 3605 кутии цигари, за които са съставени 52 акта. За същия период са иззети 3439 кутии цигари, закупени от Турция от 133 преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button