Водещи новиниХасково

Областният управител към ВиК: Очаквам решения за водната криза до края на годината

Областният управител Мехмед Атаман очаква от ВиК – Хасково решения за водната криза до края на годината, съобщават от областната администрация.

Той е заявил това на среща с новоназначения управител на водното дружество Ненко Дервенков. На нея са били обсъдени проблеми, свързани с недостига на вода в много от населените места в региона, особено през летните месеци.

Областният управител като председател на Асоциацията по ВиК е изразил загриженост за качеството на водоснабдителните услуги. Атаман е настоял за незабавно представяне на информация относно инвестиционните планове на водното дружество за 2025 година.

Според него анализът на състоянието на ВиК-мрежата в региона е от решаващо значение за планирането на бъдещите инвестиции и за намиране на устойчиви решения за хроничния недостиг на вода.

Областният управител е поставил конкретни срокове за предоставянето на предложения за подобряване на съоръженията, извън вече планираните обекти, включени в европроектите на дружеството.

„Жителите на нашата област не могат да продължават да страдат от липсата на вода през най-горещите месеци на годината. Нужни са незабавни мерки, за да се гарантира, че такива проблеми няма да се повтарят в бъдеще“, е заявил Атаман.

Както Haskovo.info писа, в събота жители на селата Константиново, Александрово и Поляново излязоха на протест заради липсата на вода в чешмите си.

Села от три общини искат нов водопровод: Вода газим, жадни ходим!

В Тополовград пък ще изграждат нов язовир в опит да решат проблема с безводието в района.

Борят безводието в Тополовградско с нов язовир

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хахаха
хахаха
14.10.2024 12:11 12:11

Очаква? И като не се случат очакванията му в срок, какво ще последва? Смяна на друг шеф на ВиК и така до края на света.

ВиК
ВиК
14.10.2024 13:11 13:11

Нищо няма да стане с поставяне на срокове и трябва голяма чистка в бардака ВиК ако няма чистка безводието ще си остане и кьор фишека ще продължава да си седи

Иван
Иван
14.10.2024 13:27 13:27

Към управителят на ВиК. Има една поговорка: Нов бардак със стари ….. не става. Че ще реве накрая като стария шеф, ама ще е късно либе за китка

Гражданин
Гражданин
14.10.2024 14:59 14:59

То и аз чакам от ВИК да оправи почти ежедневното безводие на Младежки хълм ,но си останах с чакането години наред.Накрая смятам да предоставям касовите бележки от минералните води на ВИК ,за къпане ,за пране ,за чистене,защото не сме толкова богати,че минералната вода да я ползваме за битови нужди.Ежедневно сме без вода през четирите сезона.Понякога даже е смешно като мине инкасаторката и чуеш малко вода имате да не ви е развален водомера ,,,,,алооооо то вода няма тя кубици иска .

Анонимен
Анонимен
14.10.2024 15:18 15:18

Областният управител да се заинтересува от налягането на водата в Бадема.По селата има кладенци, но в блок 10 на Бадема няма!

Back to top button