Хасково

Откриха зала за траурни ритуали, излъчват ги онлайн

Зала за траурни тируалиСграда за траурни ритуали бе открита днес в Хасково. Тя се намира на територията на гробищния парк на ул. „Пловдивска“. Идеята за построяването й е на директорът на Обредния дом Лиляна Петрова.

Сградата е с два входа и рампи, осигуряващи достъпа на инвалиди. В нея има зала за ритуали, стая за подготовка на покойниците и хладилна камера с агрегат. Сградата е разположена на площ от над 200 кв.м., а построяването й струва 280 хиляди лева.

„Имаме идея следващата година да започнем предлагане на онлайн излъчване на траурните ритуали„, съобщи за Haskovo.info Лиляна Петрова. По думите й в момента има прекаран интернет на Пловдивските гробища. Необходимо било допълнително заплащане към интернет – доставчика и закупуване на нужната техника, за да се осъществи и тази идея.

За услугата близките на покойника ще заплащат допълнително, уточни тя. Причината да се обмисля онлайн излъчване на траурните ритуали е, че все по-често се случвало роднините на починалия да не са в страната и да нямат възможност да се приберат за погребението.

Как обаче опечалените ще осъществяват достъп до онлайн излъчването все още не е ясно, тъй като идеята е в процес на реализация.

Зала за траурни тируали Зала за траурни тируали

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Николай
Николай
22.11.2012 12:23 12:23

Браво!
Излиза средно по 1400лв/кв. м.
При положение, че в другия гробищен парк съществува такава сграда, но от години е изоставена и се руши!

Back to top button