Хасково

Метални проводници и кабели крадат в Свиленград и Маджарово

Image 27-годишен харманлиец е задържан в свиленградското управление за кражба на метални проводници. Вчера по обяд в РУП-Свиленград е получен сигнал от служители на EVN за кражбата, която е станала чрез разбиване на катинар на врата на склад в града.

При огледа служителите са установили, че липсват различни видове метални проводници с различни дължини. Откраднатото количество е в процес на изясняване. След проведените издирвателни действия извършителят е установен и задържан.

За момент на кражба на кабели е хванат и 18-годишен славяновец в местността „Погребите“ на изхода за Маджарово. Сигналът е подаден от служители на общинска охрана. При заградителните мероприятия младежът е задържан. Той се е опитал да открадне 10 метра многожичен телефонен кабел и 20 метра оловна обвивка. В ареста е до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Също за кражба в харманлийския арест е 35-годишен мъж от града, откраднал преди 2 дни от частен дом на улица „Н.Рилски” 15 грама златни бижута и 330 лева.

В Спахиево пък неизвестен извършител е откраднал 100-литров меден казан и моторен трион. Потърпевш е 46-годишен хасковлия, който заявил, че кражбата е извършена след разбиване на входна врата на къщата му в селото. По случая е образувано досъдебно производство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button