Хасково

Деца и родители се състезаваха за Деня на християнското семейство

СъстезаниетоЗа втора поредна година Младежки център – Хасково отбеляза Деня на християнското семейство, в който се включиха родители и техните деца, посещаващи школите на центъра. 

По забавен начин два отбора, съставени от по три двойки – дете и родител, се надпреварваха да отговарят по въпроси на тема семейство. Отбор „Веселие“ представи ДТА „Южняче“, Детски хор „Орфей“ и Театралната школа.

СъстезаниетоОтбор „Мъдрост“ включваше Школите по етнография, журналистика и Астрономическа обсерватория. Главният уредник на отдел „Етнография“ в Регионалния исторически музей Магда Милчева оценяваше отговорите на отборите.

Надпреварата протече в пет кръга, първият от тях изискваше участниците да изредят възможно най- много добродетели, важни за едно семейство. В залата прозвучаха позабравени думи като смирение, уважение, добродетелност.

СъстезаниетоСледващите кръгове провериха познанията на състезателите свързани с историята на празника, отгатваше се музика от български филми, а на финала участниците  премериха сили в надиграване в български народни танци.

След оспорвана надпревара и разлика в резултата само от 1 точка победител стана отбор „Веселие“. Всички участници в състезанието получиха подаръци, осигурени от Младежки център. В духа на традицията на празника не липсваше и трапеза. Кулинарната изложба от питки, баници, сладкиши  бяха подготвили майки, баби и деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button