Водещи новиниИзбори 2024 - Предизборни публикации

Катя Панева: Ще продължа да работя с грижа за хората

Здравеопазването и намирането на ефективни решения за проблемите на хората и от по-малките населени места остават основни приоритети на Катя Панева и за следващото Народно събрание

Здравеопазването остава основен приоритет за мен и в следващия парламент, заяви по време на предизборната кампания кандидатът за народен представител Катя Панева. Тя е втора в листата на ПП-ДБ в Хасково.

Панева беше в основата на няколко важни промени, приети от 50-тото Народно събрание, които подобряват функционирането на електронното здравеопазване. Те вече доведоха да минимизиране на постоянните грешки в работата с НЗОК. Беше регламентирана и телемедицината с критерии за качество и безопасност, както и беше въведена оценка на медицинския софтуер, за да се даде срок за интеграцията му и отстраняване на проблемите, коментира Панева.

Заедно с колегите си Катя Панева беше инициатор на забраната за продажба на райски газ за физически лица и рекламата му в сайтове. Участва и в изготвянето на документите, с които се задължава Министерството на образованието да изготви конкретни мерки, с които да се увеличи с 30% броят на медицинските сестри и акушерки до 2030 година.

В програмата ни за здравеопазване в следващия парламент предвиждаме повече средства да бъдат заделени за профилактика и за здравните работници. Това е огромен проблем в България и в Европа, коментира Катя Панева.

Вече заложихме увеличаване на държавния прием и на работната заплата за медицинските сестри и специалисти, за да може да има повече млади в тази професия. В следващия парламент ще направим така, че и лекарите също да бъдат подпомогнати.

Катя Панева
Катя Панева и ген. Атанас Атанасов

Хората в Хасковска област винаги могат да разчитат на Катя Панева за всички проблеми, които имат, каза на среща в Хасково председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Той посочи, че като народен представител тя е сред най-активните в предлагането на решения по отношение на здравеопазването, регионалната политика, децата, уязвимите групи и младите семейства.

Катя Панева може да бъде пример за народен представител, който проявява истинска загриженост за хората в региона. И въпреки буксуването на българската парламентарна република, успява да се бори за своите каузи, каза още Атанасов.

Той посочи, че за първи път сега парите за общините не отиват при тези, които са близки до властта, а има еднакво отношение към всички. Тези, които са по-подготвени и имат проекти да кандидатстват, получават средства, за да свършат работата, а не тези, които са с връзки, коментира генерал Атанасов.

Заедно с Катя Панева те посочиха няколко приоритетни за региона проекти, които трябва спешно да бъдат реализирани. Реконструкцията на ВиК мрежата е част от тях. Докато бях областен управител започнахме да търсим решение на проблема с водопровода към селата Александрово, Константиново и Поляново, чиито жители с право излязоха на протест тези дни. В областна администрация още през 2022г. изготвихме количествено-стойностна сметка за реконструкцията и я внесох в МРРБ, водени са множество разговори и проблемът трябва да бъде решен, заяви тя.

Катя ПаневаХората в малките населени места чакат с десетилетия някой да им обърне внимание и е крайно време да получат това, което заслужават, заключи Катя Панева. Тя посочи, като пример пътя Свиленград – Сладун – Маточина, който буквално е непроходим. В този смисъл е много важно средствата от бюджета и европейските програми да стигат до всеки човек и гласуваните правила по време на кабинета Денков да гарантират средства за всяка община заслужават адмирации, коментира тя.

Катя Панева е с преференция 102 в листата под номер 26 на „Продължаваме промяната – Демократична България“ в Хасковска област.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Back to top button