Хасково

7 семейства със спрени детски, не ваксинират децата си

Ваксини, архив7 са случаите на спрени детски надбавки от началото на годината в Хасково, тъй като семействата не са направили задължителните имунизации на децата си, съобщи главният експерт към Регионална дирекция „Социално подпомагане“Стефан Манахилов. 

Поставянето на инжекциите се доказва с бележка от личния лекар на детето, която се прилага към набора с документи, които се подават за отпускане на помощта. Ако детето няма личен лекар, бележката се издава от Регионалната здравна инспекция.

Изискването бе въведено преди две години, предвид факта, че голяма част от помощите отиват в ромски семейства, които нямат висока здравна култура и масово не ваксинират децата си.

Хасковските майки са „за“ задължителните ваксини, показа наша проверка. Не рядко обаче родителите се страхуват при поставяне на имунизациите, най-вече заради публикации в интернет.

Видео Вижте какви са притесненията на родителите във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button