Водещи новиниХасково

24 ареста в акцията срещу купувачите на гласове в Хасковска област

Трима души са обявени за общодържавно издирване

24 души са задържани при вчерашната акция за купуване на гласове в Хасковска област, съобщават от полицията.

Трима са обявени за общодържавно издирване. Проверени са 45 заложни къщи и дружества за бързи кредити, 83 търговски обекта и 16 рискови зони. Намерени са списъци с имена, пари, оръжие, цигари без бандерол, ментета и наркотици.

В Любимец от дом на улица „Сакар“, обитаван от 30-годишн мъж и 28-годишна жена са иззети 170,2 грама златни накити, 15 670 лева и 4 тетрадки с имена и суми срещу тях. В търговски обект на улица „Зорница“ са иззети 3 тетрадки с имана и различни суми.

От жилището на 59-годишен мъж в хасковския квартал „Орфей“ са иззети 3 листа с имена и цифри срещу тях. От търговски обект в село Татарево – тетрадка с имена и суми срещу тях.

В Димитровград от 2 хранителни магазина на улиците „Първа“ и „Втора“ са конфискувани общо 3 тетрадки с имена и суми.

От хранителен магазин в ивайловградското село Железино с продавач 50-годишен мъж е открит лист с имена и суми срещу тях.

Образуваните досъдебни производства са 3, толкова са и предупредителните протоколи.

АкцияВ къщата на 30-годишна жена на улица „Зорница“ в Любимец са открити 2 120 безакцизни цигари. Към къщата е обособен хранителен магазин, за който жената не притежава необходимите документи и разрешения на контролните органи за развиване на търговска дейност. Собственичката няма и регистрирана фирма за дейността и фискално устройство за отразяване на продажбите. Тя е задържана до 24 часа.

В Свиленград също са иззети 660 цигари без бандерол от дом на улица „Спартак“. В жилище на същата улица, обитавано от 19-годишен младеж са открити 138 артикула с надпис и лого на защитени търговски марки без разрешение на правопритежателя.

В Димитровград са конфискувани 4 200 контрабандни цигари след проверка на лек автомобил Форд, шофиран от 46-годишен пловдивчанин. В колата били и две негови съгражданки. Цигарите били опаковани в кутии за сокове.

В жилище в хасковския квартал „Орфей“ са открити грам метамфетамин и пистолет, за който 31-годишният му собственик не представил документи.

В ареста е задържан и 23-годишен мъж, в който при обиск е открито пликче с бяло кристално вещество с тегло 2,45 грама. В къща с двама мъже на улица „Картечар“ са намерени 30 грама хероин.

В къщата на 33-годишен мъж в село Узунджово са намерени 2 грама кокаин и пластмасов буркан и кашон с общо 550 грама канабис.

Двама на 37 и 19 г. са задържани в Димитровград и Харманли с общо 32 грама канабис.

По линия на пътната безопасност са проверени 1031 МПС и 1 377 души. С акт са санкционирани 105 нарушения, с фиш – 142, а с електронен фиш – 91. Връчени са и 32 фиша за нарушения на скоростните режими.

20 станаха задържаните при акцията срещу търговията с гласове в Хасковско

9 са вече задържаните в акцията срещу купувачите на гласове в Хасковско

Задържаха петима при акция за купуване на гласове в Хасковска област

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button