Водещи новиниХасково

Поставят безплатно силанти на деца в Хасково и Харманли

Започна безплатното поставяне на силанти на деца от 5 до 8 г. в Хасковска област.

Тази година само двама лекари по дентална медицина извършват процедурата. За Хасково това е д-р Кремена Вълкова, а за Харманли е д-р Елена Паунова. Преди време зъболекарите в програмата бяха 11.

Информационни материали са разпространени по училищата и детските градини, като желаещите родители трябва да си запишат час при съответния стоматолог. Силанизирането ще продължи до края на ноември.

Д-р Вълкова обясни пред Haskovo.info, че върху здрави зъби се поставя дентален материал. Така се образува защитен слой, който редуцира с 60 – 70% появата на кариес.

Днес в Хасково се провежда семинар на тема „Популяризиране на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 – 18 г.“. Целта е подобряване на познанията и културата на различни целеви групи от населението в областта на профилактиката на оралните заболявания.

Лектори са председателят на Българския зъболекарски съюз и на Националния координационен съвет д-р Николай Шарков, заместник-председателят д-р Светослав Гачев и главният секретар на съюза д-р Борислав Миланов.

Сред участниците са медицински специалисти, учители и директори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button