Водещи новиниХасково

Д-р Марио Янакиев получи наградата „Лекар на годината“ в Хасково

Наградиха петима заслужили лекари в Хасково

Д-р Марио Янакиев получи наградата „Лекар на годината 2024“ на церемония в зала „Хасково“.

Отличието се връчва по повод Деня на Св. Иван Рилски Чудотворец – 19 октомври, който се чества и като празник на българския лекар. Наградата бе връчена от председателя на Управителния съвет на Районна лекарска колегия – Хасково д-р Николай Колев.

Церемонията започна с минута мълчание в памет на починалия вчера доц. д-р Любен Атанасов.

Д-р Марио Янакиев завършва ВМИ – Пловдив през 1990 г. Започва работа в Спешна помощ като педиатър и работи 7 г. През 1991 г. участва в създаването на Първи частен педиатричен кабинет. Специализира педиатрия, ехография и хомеопатия. От 2000 г. е общопрактикуващ лекар с над 2 000 пациенти, повечето от които са деца.

Лекари
Д-р Николай Колев връчва отличието на д-р Марио Янакиев

През пролетта на 2009 г. започва инициатива за въвеждане на нови съвременни и адекватни ваксини за българските деца, като е създадена и петиция. От април 2010 г. в Имунизационния календар на България са включени по-безопасни и съвременни ваксини.

През 2012 г. преподава „Педиатрия в общата медицина“ на студенти по медицина към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

„Лекарят трябва да има ясна цел и да я преследва. Моята бе да стана добър педиатър с много пациенти и ако може и от други градове на България. Смятам, че се получи“, каза при получаването на наградата д-р Янакиев.

Той допълни, че работата като педиатър е психология. „В момента трудно работим с новите родители и поколения, които първо си поставят диагноза в Гугъл, а при нас идват за второ мнение“, допълни д-р Янакиев, който е автор на две книги и на сайт с мобилно приложение.

Работи върху трета книга, с която да помогне на родители и бъдещи млади педиатри по-лесно да се ориентират в диагнозата.

Д-р Марио Янакиев анонсира, че скоро в Хасково ще заработи медицински център „Здравна къща“, в който ще практикуват топ специалисти от града.

Традиционно на церемонията бяха раздадени награди и на още заслужили лекари.

Д-р Лиляна Михайлова беше удостоена с почетен знак и грамота в категорията за Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация.

Награди
Д-р Лиляна Михайлова

Тя завършва медицина през 1983 г. във ВМИ – Пловдив. Защитава специалност „Педиатрия“ през 1991 г. в МА – София. Започва работа в ЦСМП през 1983 г., след 2 г. става участъков лекар във Втора поликлиника в Хасково.

Паралелно 10 г. е преподавател по Детски болести в Медицински колеж – Хасково. От 2000 г. досега е общопрактикуващ лекар.

Активно е ангажирана в дейността на съсловната организация.

Д-р Димитър Ангелов заслужи наградата „Ти си нашето бъдеще“ – за младите медицински надежди на България.

Награди
Д-р Димитър Ангелов

Роден е през 1995 г. в Хасково. Дипломира се магистър по Медицина през 2022 г. в Тракийския университет в Стара Загора.

През октомври 2022 г. започва работа в МБАЛ – Хасково като лекар-специализант в отделение по Неврохирургия и ординатор в Спешно приемно отделение.

Д-р Иван Николов получи отличието „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“. Номиниран е и на национално ниво в същата категория.

Награди
Д-р Иван Николов

Той е специалист уролог, онкоуролог и палиативен медик. Завършил е медицина в Тюбинген, Германия. Специализира в Щутгарт, като е практикувал в Кьолн.

През есента на 2023 г. основава и става главен консултант в Медицинския център за лечение на бъбречно-каменна болест и урологчно здраве Urologgia, като оглавява и отделението по Урология в МБАЛ – Хасково.
Започва мащабно и поетапно модернизиране на отделението. В края на 2024г. нивото на минималноинвазивната урологична хирургия в отделението достига това на модерните урологични отделения и клиники в Европа.

Д-р Георги Кемалов прие отличието Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност.

Награди
Д-р Георги Кемалов

Роден е в Свиленград през 1947 г. Завършва гимназия в Хасково. През 1975 г. се дипломиира в Мадицинска академия – София и започва работа в МБАЛ – Хасково, където практикува до 2015 г. Последните 10 г. е хирург в болницата по онкологични заболявания. Активен участник във възстановяването на Българския лекарски съюз и съучредител на Районната лекарска колегия – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кметя
Кметя
17.10.2024 16:14 16:14

Мхм.. Ако не си партийно-принадлежащ към герп, няма награда.

Янакиев ли
Янакиев ли
17.10.2024 17:37 17:37
Отговор до  Кметя

Писател на кратки разкази да, ама доктор на годината……………………… Затова сме на това дериже !

Димитров
Димитров
17.10.2024 21:36 21:36
Отговор до  Янакиев ли

Д-р Янакиев не е писател на кратки разкази , а голям философ , който вместо да лекува адекватно той се заяжда и то със самочувствие с пациентите си! Не знам какъв доктор е но е кофти човек !

Аноним
Аноним
17.10.2024 16:35 16:35

Поздравления за д-р Янакиев!
А за колежката Илида Илиева и нейната мед. сестра Нели, мога да кажа на хората не отивайте до тази кукла. Освен да краси кабинета си, за друго не става

Иван
Иван
17.10.2024 17:49 17:49

Това за янакиев да не е някаква шега.

Back to top button