Любопитно

Д-р Мирчев – в Алманах „Поезия – 2024“

Новото издание на Алманах „Поезия – 2024“ за пореден път е отделило място за творби на д-р Драгомир Мирчев от Хасково. То излиза в поредицата „Нова българска литература“.

Това е най-представителната извадка от стихове, ознаменувала поетичните вълни в българската литературна среда през 2024 г., казват съставителите. Основното ударение е поставено върху майсторството в мерената реч. На близо 600 страници са поместени стихове на 69 творци.

Д-р Мирчев е представен с пет стихотворения, сред които е „Песен за България“, отличено на международен конкурс. Под печат вече е първата му лирична книга „Вселена от любов“, чието представяне пред културната общественост се очаква през декември.

АлманахХасковският творец има публикации и в последния брой на сборника „Законите на Мърфи в ефир“. „Неговите сатирични творби са поднесени с оригинална прецизност на изказа. Тяхната основна характерна черта е, че въпреки острия си критичен тон, винаги внушават човечност, жизнерадост и оптимизъм“, отбелязва в рецензия писателят Иван Енчев.

Творческите си интереси в областта на литературата, изобразителното изкуство, фотографията и музиката д-р Мирчев предстои да покаже на международен артфестивал, който ще се състои във Виена през ноември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button