Хасково

Кметът: Миграционните служби изгониха американските баскетболистки

Сесията на ОбС ХасковоС почти час закъснение започна същинската работа на Общински съвет – Хасково днес. Причина за това стана реч на кмета Георги Иванов, която започна с напускането на американките от баскетболния отбор на града.

Миграционните служби не разрешиха на момичетата да останат в България и ги заплашиха, че ще ги откарат в центъра за нелегални чужденци в Любимец, обяви Иванов и обвини за това властта в държавата, която пак се опитвала да спъва хубавите неща в града. Като пример беше посочено, че мачовете на баскетболния отбор събирали хиляди зрители. В речта си кметът обяви още, че Областната администрация и МВР – Хасково не знаели как паркингите им са се оказали заградени с бариери.

Съветникът от ГЕРБ Антон Иванов репликира, че мястото на подобни изказвания не е сесията на местния парламент, което отприщи втората част от изказването на градоначалника. В нея отново стана дума за отношенията община – държава. Иванов каза, че за градското рали от пожарната поискали 1 700 лева, за да охраняват събитието. Сумата не била платена, но било абсурдно да се искат пари, при положение, че кметството е подарило куп автомобили и е предоставило за ползване гаражи на огнеборците.

На днешната сесия беше гласувано да бъде отпусната сумата от 20 000 лева на пожарната за поддръжка на два от автомобилите, дадени им за ползване от общината.

Общинските съветници приеха решенията скоростно и заседанието приключи за около час, почти колкото отне речта на Георги Иванов преди това. Местните парламентаристи одобриха промените, според които каруци ще се регистрират само ако конете имат паспорти, а кучетата – след като им се постави чип. Освен това компаниите, предоставящи комунални услуги, на които се налага да разкопават, за да отстраняват повреди, вече ще плащат по-големи гаранции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.11.2012 14:33 14:33

Узунжовско меше,това ако беше в Хамерика,днаеш ли какво щяха да направят тяхните миграционни власти аъъ?Дал пари на пожарната,от джоба си ли ги даде аъъ?Поискали му пари да охраняват ралито,ами това е по закон бе Узунжовска мишко,засрами се пилееш от народните парици…

Анонимен
Анонимен
23.11.2012 16:33 16:33

На тоя мръсник няма ли кой да му шибне един чип отзаде,че и на жена му и на снахичката му,на всички около него и на шофьора му,паразити…

Back to top button