Регион

Задържаха кола натъпкана с анаболи на границата с Гърция

Image Близо 100 000 таблетки, ампули и шишенца с медикаменти откриха митническите служители в тайник на български автомобил. Часове след като митническите служители на пункт „Капитан Андреево“ задържаха косовар, натъпкал колата си с лекарства срещу репродуктивни проблеми, 55-годишен български гражданин, пътуващ от Турция за България, решава да не рискува и да влезе в страната по заобиколен път – през Гърция и през ГКПП „Капитан Петко войвода“.

Митническите служители там обаче по метода анализа на риска селектират колата за щателна митническа проверка. При нея те установяват, че под предна дясна седалка има специално изграден тайник, заради който е намален обема на резервоара на автомобила. В тайника митническите служители откриват 75 пакета, обвити с полиетиленово фолио. Там са открити 50 000 таблетки ефедрин, който се използва като перкурсор при производството на синтетична дрога.

Намерени са още 43 200 таблетки анаболи и 1 910 стъклени ампули с инжекционен разтвор. Срещу шофьора на автомобила е образувано досъдебно производство.

От началото на годината митническите служители са задържали при опити да бъдат контрабандни внесени от Турция над 200 000 таблетки, капсули и ампули с инжекционни разтвори. Преобладават стероиди за трупане на мускулна маса, сексуални стимуланти, хапчета за отслабване и лекарства с упойващо действие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button