Хасково

Раздадоха климентовите награди на Кенана, догодина на Мусала

Климентова седмицаС поход до Кенана завърши Климентовата седмица, организирана от ОУ „Св. Климент Охридски“ в Хасково по повод патронния празник на школото – 25 ноември.

По обяд учениците тръгнаха пеш от училището, а по пътя намериха свитъци с послания до всеки випуск. На тях бяха изписани мисли на Климент Охридски.

Климентова седмицаПоходът продължи до скейтърската площадка на Кенана. Там директорът на училището Гинка Райчева връчи традиционните климентови награди.

Носители на отличието тази година станаха седмокласничката Мариела Драгиева и помощник – директорът и учител по български език и литература Катя Добрева. На тържеството бяха отличени още и 7 достойни ученици – Мирослава Дойчева, Джансу Дауд, Рая Манчева, Живка Димитрова, Румен Дуков, Симеон Симеонов и Божидар Динков.

Климентова седмицаДиректорът Гинка Райчева пожела на всички ученици да носят в сърцата си с чест и достойнство името на първоучителя Климент Охридски. Тя похвали учениците за бързината, с която за осъществили днешния поход до Кенана. „Няма място в Хасково, където да не сме връчвали Климентова награда, догодина на Мусала„, пошегува се Райчева.

Тя награди и отличилите се в конкурсите за стихотворение, разказ, есе, рисунка, презентация и снимка, проведени в рамките на Климентовата седмица. С песни в празника се включиха децата от група „Сладурчетата“ и фолклорна формация „Тракийка“.

Климентова седмица Климентова седмица
Климентова седмица Климентова седмица
Климентова седмица Климентова седмица

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button