Хасково

Г. Иванов: Ще ни затварят зоопарка. РИОСВ: Ние не знаем

Зоологическата градинаГласят се да затворят хасковския зоопарк. Това заяви на днешната сесия на Общинския съвет кметът Георги Иванов. Той научил за това от свои служители, които провели разговор с представител на Министерството на околната среда и водите.

Повод за разговора било искане за съгласуване на проект за нова клетка за мечка, тъй като зоопаркът имал намерение отново да се сдобие с такава, след като предишната беше отнета заради лоши условия. На въпрос защо се бави съгласуването от министерството отговорили: „Ние ще ви затваряме зоопарка, вие за мечка питате?!“.

Регионалната структура на министерството – РИОСВ не разполага с информация за затваряне на зоокът „Кенана“, отговориха на запитване на Haskovo.info от там. Зоопаркът работи съгласно лиценз от 2009 година със срок на валидност 2014 година.

До момента част от условията не са изпълнени и за тях са дадени предписания, уточниха от екоинспекцията. Според тях е необходимо да се подобрят клетките, боксовете и огражденията на животните – лъв, як, муфлон, елен-лопатар, както и да бъдат създадени досиета за всеки отделен вид.

Във връзка с проекта за реконструкция на зоокъта РИОСВ е издало становище, че не възразява, допълниха от инспекцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
МИХАЙЛОВА
МИХАЙЛОВА
23.11.2012 19:04 19:04

КАКВИ СА ТИЯ ИЗМИСЛИЦИ ПАК , ЕДНО КРАСИВО МЯСТО ИМА В ГРАДА С РАЗВЛЕЧЕНИЯ ЗА ДЕЦАТА НИ И ТЕ ЩЕ НИ ГО ОТНЕМАТ ! КМЕТЕ ПОГРИЖИ СЕ ТОВА ДА НЕ СЕ СЛУЧВА

Анонимен
Анонимен
24.11.2012 0:32 0:32

Миризлив зоопарк, нека да го постегнат малко. паркчето отстрани е хубаво, няколкото нови клетки са хубави, но има много още какво да се желае.

пак аз
пак аз
24.11.2012 0:33 0:33

Пък и не вярвам някой да го затвори, тая зоологическа градина я има от десетилетия, едва ли сега точно наякой ще я затвори, най-много да приберат крокодила

penka
penka
25.11.2012 12:50 12:50

Голямо забавление за децата,няма що!Изтезани и изтормозени животинки,ако за вас това ви забавлява значи имате изкривена представа за света.Хайде да затворим вас ,за забавление ,на животните,става ли?

до гост
до гост
25.11.2012 13:24 13:24

Гост, откак спря да ходиш в зоопарка той вече не е миризлив 🙂

гражданка
гражданка
26.11.2012 18:35 18:35

Парка е хубав,но доста от клетките не се поддържат а и служителите са страшно немарливи към хигиената на животните

Back to top button