Водещи новиниРегион

Международни лектори обучиха 80 митничари за разпознаване на ментета

Лектори от Департамента по правосъдие на САЩ и Световна митническа организация обучиха 80 митнически служители за идентификация на фалшиви стоки, съобщават от Агенция „Митници“.

Семинарът в Свиленград беше под егидата на Международната асоциация за защита на интелектуалната собственост – REACT. В обучението участваха служители от Централно митническо управление, Териториалните дирекции на Агенция „Митници“ в Пловдив, Бургас, Варна, София и Русе, полицаи и прокурори.

Свиленград е избран за провеждане на семинара, тъй като няколко поредни години REACT посочва ГКПП „Капитан Андреево“ на второ място сред граничните пунктове в световен мащаб по задържане на фалшиви стоки, имитиращи марки на членовете на организацията.

ОбучениеГост-лектор Кристи О’Майли, юридически съветник по интелектуална собственост към Департамента по правосъдие на САЩ, сподели опита на американските правоохранителните и правоприлагащи органи в областта на защитата правата върху интелектуалната собственост.

Присъстващите бяха запознати и с борбата срещу фалшивите стоки от Светлан Савов, който работи в Световната митническа организация по програмата за контрол на пътници и товари.

Представителите на правопритежателите на 30 реномирани международни търговски марки презентираха оригиналните продукти и техните характерни белези, които ги отличават от имитациите, както и последващите действия при идентифициране на фалшиви стоки, носещи техния бранд.

Митничарите получиха ценни практически съвети, които да подпомогнат дейността им по разкриване и задържане на фалшиви стоки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тротил
Тротил
19.10.2024 12:05 12:05

Първо направете семинар за разпознаване на фалшиви митнически служители , защото алчния корумпиран и лицемерен служител дори и знае кои стоки са фалшиви няма смисъл от този семинар!! Съвет давайте парични награди за корумпирани държавни слушатели и всичко може да стане по добре е няма да е отлично!!

Back to top button