Хасково

Лайънс клуб – Хасково дари фиданки на Дървото

Дарението127 дръвчета и храсти дари Лайънс клуб – Хасково на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство. Идеята е на управителния съвет на организацията по повод 21-вата годишнина на Лайънс движението в България.

„Искахме да залесим терен в Хасково. После обаче решихме, че най-доброто място е училището, тъй като ще има образователна цел. Ще продължим с даренията към школото, за да помогнем осъществяването на идеята им за дендрариум. Тук теренът е голям и позволява засаждането на много видове дървета и храсти“, каза ковчежникът Димитър Гърков.

Първото дръвче от дарението засади президентът на Лайънс клуб – Хасково Иван Жеков. Това бе яворолистен чинар. Дръвчето е дълговечно, има много красива кора, която опада на части и наподобява мозайка.

Освен дървета и храсти в двора на Гимназията по дървообработване ще се появи и макет на Асеновата крепост. Поводът за това начинание е предстоящия 45-годишен юбилей на школото, който ще се чества догодина. Какви ще са размерите на макета и от какъв материал ще бъде изработен все още не е ясно. Идеята е в начален етап, но до май 2013-та ще бъде реализирана.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button