Хасково

Паспортна служба ще работи и на изборите на 27 октомври

Паспортна служба ще работи на 26 октомври от 08:30 до 17:30 часа и на изборния 27 октомври от 08:30 до 19:30 часа, съобщават от областната дирекция на МВР в Хасково.

В седмицата преди изборите за народни представители е създадена организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

На гражданите с подадено вече заявление за нова лична карта ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност или лична карта с изтекъл срок на валидност.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25 октомври, по искане на лицето, ще бъде издавано удостоверение, с което да гласува.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо гражданите лично да подадат искане в ОДМВР – Хасково или в РУ – Димитровград, РУ – Харманли, РУ – Свиленград, РУ – Ивайловград или в РУ – Тополовград за дните от 21 октомври до 26 октомври от 08:30 ч. до 17:00 ч. или на 27 октомври от 08:30 ч. до 19:00 часа

Удостоверенията за упражняване правото на глас в изборите се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден на 27 октомври.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button