Хасково

Един с ХИВ от началото на годината в областта

Тест за СПИН, архивСамо един случай на ХИВ позитивен е регистриран в областта от началото на годината, съобщи днес д-р Мария Георгиева от Кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН. Покосеният от чумата на ХХ век е 24-годишен мъж.

От началото на годината през КАБКИС са минали 1230 души. Най-голям е процентът на младежите под 19 години – 26 на сто. Следват хората на възраст от 30 – 39 години – 21%. Броят на жените, посетили кабинета е повече от този на мъжете, уточни д-р Георгиева. 180 от изследваните са били с по-висок риск и затова са предложени допълнителни изследвания за сифилис.Повторните изследвания обаче са потвърдили заболяването за 4-ма души.

От началото на годината до сега в КАБКИС са направени 171 изследвания за хепатит В и 172 – за хепатит С, от които 4 са положителни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button