Водещи новиниИзбори 2024 - Предизборни публикации

Асен Василев в Хасково: Ако промяната продължи, до няколко години средната заплата ще стигне 2 000 евро

Лидерите на Продължаваме промяната се срещнаха с жителите на Хасково

„Ако не излезем да да гласуваме, няма да имаме легитимен парламент и много трудно ще се направи правителство“, заяви на среща с гражданите на Хасково съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ и водач на листата на ПП-ДБ Асен Василев.

„Ясно сме заявили, че искаме да направим правителство и това няма да стане с Пеевски. ГЕРБ трябва решат за себе си, дали ща стана ГЕРБ – Ново начало или ще се освободят от Пеевски и ще може да се работи под някаква форма“, допълни той.

По неговите думи трябва да се запази курса на страната към Европа, а не към Москва, а доходите трябва да продължат да се повишават, както пред последните 3 години. Според изчисленията на финансовия министър в кабинета „Денков“ ако това стане факт, след 3 – 4 години минималната работна заплата ще е 1 000 евро, а средната 2 000 евро. Ще продължат инвестициите в здравеопазването и образованието.

Продължаваме ПромянатаАсен Василев е категоричен, че трябва да продължи и общинската инвестиционна програма, която е 3-годишна и осигурява финансов ресурс на общините да подменят водопроводи, ремонтират улици и читалища, например.

Той посочи, че през миналата година в страната са се върнали 46 000 души повече, отколкото са я напуснали и за пръв път от средата на 80-те години на миналия век няма загуба на население.

Неговите очаквания са, че ако се продължи с повишаването на доходите, подобряването на образованието и здравеопазването може да се върнат още 300 000 – 400 000 души и това е начинът България да расте, а не да се стопява.

Асен Василев се обяви за истинска антикорупционна комисия с ръководство, избрано по правилата на Европейската комисия. За главен прокурор, който не се избира в състезание от един кандидат, както и за нов Висш съдебен съвет. Според него в такъв случай може да се случи промяната и в държавата най-накрая да има правосъдие. Така може да се стигне и до стабилно правителство, което да изпълни цял мандат.

Продължаваме ПромянатаДругият съпредседател на „Продължавам Промяната“ Кирил Петков каза, че е горд, че Асен Василев е водач в Хасково. Той посочи, че благодарение на неговата икономическа стратегия, въпреки инфлацията, покупателната способност се е покачила. Петков изрази надеждата си тази политика да продължи.

Асен Василев добави, че два пъти държавата е затваряла така наречения „златен гьол“ на ГКПП „Капитан Андреево“, но сега щяло да се наложи това да се направи за трети път. Благодарение на областния управител на Новото начало частната лаборатория отново е на границата, заяви още той.

Втората в листата на ПП-ДБ Катя Панева припомни, че при нейния мандат като областен управител при кабинета „Петков“ е била затворена лабораторията и на пункта е била възстановена работата на Агенцията по храните.

„Виждам страха в очите на жителите на Хасковска област. Нека не позволим отново България да бъде манипулирана от един човек. Нека на 27 октомври да излезем да гласуваме с номер 26 и да подкрепим коалиция ПП-ДБ“, призова Катя Панева.

На хората на площад „Свобода“ бяха раздадени фиданки – символ на бъдещето и грижата за България.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button