Регион

Митничар от Свиленград с фалшива диплома, още трима в страната

Митница СвиленградЧетирима митнически служители са представили фалшиви дипломи при назначаването си в агенцията, съобщиха от пресцентъра й. Това станало ясно след като дипломите са били проверени от Министерството на образованието.

Един от представилите фалшиви дипломи е инспектор в Митница „Свиленград“, уточниха за Haskovo.info от Агенция Митници. Всичките четирима вече са уволнени от работа. Проверката на дипломите на държавните служители в системата продължава, така че не е изключено да се появят и други фалшиви. Четиримата митничари са представили документи от УНСС, Бургаски свободен университет и Шуменския университет. Те ще бъдат разследвани от прокуратурата.

Проверките са започнали след като през лятото заради промени в закона се наложи работещите в митниците да представят дипломи за висше образование, за да бъдат назначени като държавни служители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
МИТНИЧАР
МИТНИЧАР
28.11.2012 12:05 12:05

НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО…..С ТЕЗИ ,,СКРОМНИ МИТНИЧАРСКИ ДОХОДИ,, НЯКОЙ МОЖЕ И ПРОФЕСОР ДА СТАНЕ

Станимир Илиев
Станимир Илиев
28.11.2012 18:28 18:28

Сигурно сте чували-как преди 15 години някои си купуваха дипломи за висше образование и от Димитровградският пазар.Друг пример-може би през същият период подобна новина се получи и от Марица-Изток-където при извършена проверка бяха открити 118 специалисти с фалшиви дипломи за висше образование. А от гр. Харманли също има над 60 човека с дипломи за висше образование/без покритие/.Дипломите им са редовно издадени и съответно заверени с подпис и печат- но всички изпити са взети с пари.Има доста случаи от филиала на УНСС-Хасково- като след това същите висшисти се обучават в к*рсове по счетоводство. Другите са от Варненски и Бургаски свободни университети.И най-интересното е това,че тези които са си купили дипломи и по същият начин си купуват и работно место,а останалата част от качествените висшисти,които с мозъка са получили дипломи- обикновено са без работа..

Back to top button