Водещи новиниРегион

Десетки крави бедстват шести ден в камион на българо-турската граница

Две от животните вече са починали

47 крави шести ден бедстват в камион в буферната зона между България и Турция. Двете страни отказват да ги допуснат на своя територия и те стоят в камион.

Животните са започнали да се разболяват, а две вече са починали, алармираха собствениците им, които са от Румъния.

Кравите са тръгнали от Румъния за Турция. В петък камионът преминава през ГКПП „Капитан Андреево“, но турските власти отказват да го пропуснат, защото идва от държава с чума по дребните преживни животни, въпреки че кравите не са такива.

При опит да се върне обратно българските власти също не го допускат, защото нямат документи за влизане обратно в страната ни и на практика се води влизане от Турция, а животни от страни извън
Европейския съюз не се допускат у нас.

Крави
Красимир Стоянов и Тарък Кан

Според адвоката на румънската фирма Красимир Стоянов животните са с изрядни документи. Това твърди и турският им собственик Тарък Кан. Той разбира, че властите в Турция няма да допуснат кравите, когато те вече са на границата.

Вече шести ден кравите са между двата гранични пункта, а според собствениците им никой не се грижи за тях и затова две вече са починали. Вчера стопаните са били допуснати да нахранят кравите. Адвокат Стоянов призова за хуманно отношение към животните и те да бъдат настанени в хотел за добитък.

Според Българската агенция по безопасност на храните Румъния и Турция трябва да се разберат какво ще се случи с животните, но те не могат да влязат обратно в България, защото законодателството не го позволява, щом веднъж са напуснали страната към Турция. Със случая е запознато и румънското посолство в София.

Крави

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Аз
Аз
24.10.2024 13:27 13:27

Ужас, няма ли кой да се погрижи за животните???

Анонимен
Анонимен
24.10.2024 16:51 16:51
Отговор до  Аз

Пратете ги на Халибрям в Хасково, той знае как най-добре да се погрижи за тях…🌯🌮🥪🌭🍔

Back to top button