Хасково

Най-популярният бръснар в света Фигаро стъпва на хасковска сцена

Севилският бръснарДокато работих в Хасково върху спектакъла „Севилският бръснар“, имах усещането, че се намирам в театрална къща със свой дух. Това каза на прага на премиерата гост-режисьорът Юрий Дачев.

Пиесата, останала в сянката на безсмъртната опера на Росини, идва при зрителя с преработения от режисьора текст на Бомарше и Стербини. Постановчикът търси човешките характери на фона на нашето съвремие. Дали в тази смешна наглед история има място само за смях, това е един от въпросите, които си задава творческият екип.

Зрителят ще види интересните сценографски решения на Радина Близнакова, ще чуе популярната музика на Росини в нова интерпретация. Ролите са поверени на Стелиян Николов, Дамян Тенев, Иванка Шекерова, Стефан Цирков, Александър Алексич, Петър Влайков, Янко Митев.

Веднага след утрешната премиера спектакълът ще пътува към варненските зрители, а след това към Ямбол. Очакват го усмивки и аплодисменти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button