Спорт

Стефани Стоева стартира с победа в основната схема на турнир в Нидерландия

Хасковлийката Стефани Стоева, Калояна Налбантова и Христомира Поповска стартираха с победи в основна схема на международния турнир по бадминтон в Хертогенбош (Нидерландия), съобщават от федерацията.

Стефани Стоева, която премина квалификациите след две победи, спечели на старта на основната схема срещу номер 8 Виктория Дабчинска (Полша) с 21:18, 21:15 за 39 минути. Във втория кръг тя ще срещне Клара Ласо (Белгия).

Водачката в схемата и участничка на Олимпийските игри в Париж 2024 Калояна Налбантова спечели срещу Ким Шмид (Люксембург) с 21:19, 21:17 за 34 минути.

Христомира Поповска елиминира поставената под номер 7 Диша Гупта (САЩ) с 21:12, 21:12 за 31 минути. Следващата й съперничка ще бъде канадката Джаки Дент, която постигна успех срещу българката Михаела Чепишева с 21:6, 21:15 за 24 минути.

В надпреварата участват общо шест български състезателки. Завършилите на пето място в дисциплината двойки жени на Игрите в Париж през тази година Стефани Стоева и Габриела Стоева са поставени под номер 1 и ще стартират директно от втория кръг.

По-късно днес Михаела Чепишева и Цветина Попиванова излизат срещу представителките на домакините Клоуи Майер и Нови Виланд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button