Регион

Социалните отнеха 5-те деца на семейството, чието бебе почина от глад

Трагичният случайСлужителите от Агенцията за закрила на детето днес отнеха останалите 5 деца на Николай и Кирилка Николаеви от симеоновградското село Константиново. Проверката на социалните служби бе провокирана от смъртта на 5-месечното им бебе, което почина от глад.

Малкият Михаил е бил хранен само с каша от брашно, заради което е развил белтъчен недостатък, довел до срив в имунната му система. Семейството се издържало само с детските от 220 лева на месец.

Трагичният случайДнес не успяхме да открием майката и бащата в дома им, защото тръгнали за Харманли да теглят кредит. Според кмета на селото Димитър Дончев двамата носят вина за смъртта на детето. Няма какво да ядат. Не работят никъде. Бащата ходи да работи на ден за 20 лв, но само когато има къде. Предлагали сме му работа, но не иска, каза Дончев.

Близките на семейството отричат бебето да е гладувало. „Майката го хранеше много добре и добре го гледаше, трепереше за това дете, тя не ядеше, на него даваше всичко – кисело мляко, нишесте, това му даваше“, сподели лелята Милка Георгиева.

Трагичният случайНерядко за децата в семейството се грижел по-големият им брат Живко, който е на 15 години. Не знам какво стана, изведнъж млъкна и почина, каза тинейджърът.

Днес 5-те деца бяха дадени временно за отглеждане на вуйчото и вуйната. „Проверката ни показа, че условията, при които се отглеждат са неприемливи, затова те трябва незабавно да бъдат изведени от тази среда“, коментира Димитрина Барбова от Отдел „Закрила на детето“ в Димитровград.

На роднините ще им бъде отпусната социална помощ за всяко дете. Вуйната Недялка Добрева дойде да прибере децата. Родителите ще могат да си ги върнат отново, ако докажат, че имат приемливи доходи да се грижат за тях. Максималният срок за това е 1,5 г. Междувременно прокуратурата ще разследва смъртта на 5-годишния Михаил.

Видео Вижте видео репортаж

Трагичният случай Трагичният случай

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.11.2012 15:36 15:36

dano ne se sluchvat poveche takiva neshta, a socialnite da reagirat predi da sr stga d smarten sluchai

Анонимен
Анонимен
28.11.2012 19:20 19:20

Аз пък се чудя защо не се предотвратяват подобни ситуации. Не обвинявам никого конкретно. Но! Нима кметът не е знаел колко са зле? Защо не е информирал социалните да дойдат да ги видят, те път от своя страна да се погрижат по някакъв начин за тях, превантивно.

изроди
изроди
29.11.2012 10:02 10:02

Ебати и аборигените хахахаха това племе трябва да бъде затворено в резерват хахахаах много са далече от човешката цивилизация!

loshoo
loshoo
28.03.2013 13:25 13:25

ne beshe li v harmanli deto napravil za decata vienskoto kolelo losho za horata….. ne trqbva da e taka za vsichko e vinovna darjavata deto nai mnogo krade :D

Back to top button