Водещи новиниХасково

Раздават изборните материали и машините за гласуване в Хасковско

Над 600 полицейски служители охраняват изборния процес в областта

Започна раздаването на изборните материали и машините за гласуване за неделния парламентарен вот в Хасковска област.

Членове на 154 секционни избирателни комисии получават книжата по график от Община Хасково. В 139 от секциите ще се гласува и на машина, а в 15 това ще става само с хартиена бюлетина. Подвижните секции са две.

От 9 часа започна разпределението на изборните материали на секциите в селата, а от 10 часа е ред на градските СИК.

Бюлетини89 633 са избирателите в община Хасково.

Само вчера партиите са поискали замяна на 20% на членовете на СИК. От РИК – Хасково единодушно са решили, че няма да одобряват безпричинни замени. Единствено ще позволяват по обективни причини, като например – болест или заявление от самите членове.

Над 600 полицейски служители са ангажирани с гарантиране на сигурността на изборите в Хасковска област, съобщават от полицията.

Днес служителите от сектор „Български документи за самоличност“ работят от 8:30 до 17:30 часа, за да могат гражданите, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите.

Ако гражданин не разполага с валиден документ за самоличност, той има възможност да подаде заявление и съответно да му бъде издадено удостоверение, с което да упражни правото си на глас.
Удостоверителните документи се издават в случай на изгубена или открадната лична карта или зелен граждански паспорт, лична карта с изтекъл срок на валидност или ако на лицето за пръв път предстои да се издаде документ за самоличност. Документът важи само за изборния ден.

В изборния ден работното време на Паспортна служба ще бъде от 8:30 до 19:30 часа.

Сигнали за престъпления срещу политическите права и други нарушения, възпрепятстващи нормалното протичане на изборния процес могат да се подават във всички структури на МВР на телефон 02/90 112 98 и на електронен адрес: izbori@mvr.bg.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button