Хасково

Пуснаха цифрова телевизия и в Димитровград, до март в цялата област

Община ДимитровградТестово излъчване на цифрова ефирна телевизия стартира и в Димитровград, съобщиха за Haskovo.info от НУРТС. Излъчването е по стандарта DVB-T и е на 26 и 42 канал. Предстои да бъде пуснат сигнал и на 45-ти канал.

По време на тестовото излъчване на двата канала ще могат да се гледат програмите на bTV и TV7. Предстои пускането и на останалите десетки телевизии, които имат лиценз за национално ефирно цифрово излъчване.

През лятото излъчване на дигитален сигнал започна и в Хасково, а малко преди това и от връх Шейновец. До март догодина той трябва да бъде факт в цялата област. Най-скоро ще бъдат пуснати предавателите в Харманли и на връх Аида.

След спирането на аналоговото излъчване с обикновена антена телевизия ще може да се гледа единствено с телевизори, които имат нужния тунер или с външни устройства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button