Хасково

Полицията накара общината да коригира синята зона

Синята зонаКорекции на местата в синята зона започна община Хасково, сигнализираха читатели на Haskovo.info.

„Това се налага, тъй като на места маркировката е поставена пред гаражи и пречи на собствениците да си вкарват колите“, коментира заместник – кметът Златомир Желев.

На други места в града се премахва маркировка в началото и в края на улиците.  Желев обясни, че това се налага заради близостта на паркоместата до кръстовищата.

Каква част от синята зона ще бъде коригирана и с колко места ще намалее все още не е ясно, тъй като обходът на общинските служители из синята зона щял да продължи и в следващите дни. Защо точно сега се налага тази корекция заместник – кметът Златомир Желев не обясни.

Синята зона

Отбелязаната с червен спрей синя маркировка ще бъде премахната

Директорът на Областната дирекция на МВР комисар Петьо Петров обаче внесе яснота. Той заяви, че в началото на тази седмица в общинската администрация е получено разпореждане от КАТ. В документа са упоменати местата в разрез със Закона за движение по пътищата, които са на разстояние по-малко от 5 метра от кръстовище.

Това са около 50 паркоместа. Част от тях се намират на пл. Спартак, на кръстовищата между улиците „Александър Стамболийски“ и „Ивайло“, „Узунджово“ и „Омуртаг“, „Велико Търново“ и „Атон“, „Цар Калоян и „Витоша“, „Климент“ и „Васил Друмев“, „Иван Вазов“ и „Преслав“.

Петьо Петров допълни още, че на общината е даден едномесечен срок да отстрани нередностите. Той подчерта, че от създаването на синята зона в Хасково през 2009 година до сега нито веднъж администрацията не е искала съгласуването й с полицията.

Междувременно областният управител Ирена Узунова съобщи, че е внесла жалба в съда срещу последното решение за разширяване на синята зона в Хасково. Haskovo.info припомня, че губернаторът го върна за преразглеждане в Общински съвет – Хасково с мотива, че новите паркоместа не са съгласувани със сектор КАТ към Областната дирекция на МВР и така местният парламент е нарушил собствената си наредба за обществен ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване безопасността на движението на територията на Община Хасково.

На последната сесия Общински съвет – Хасково отказа да преразгледа решението и това стана причина губернаторът да го оспори в съда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.11.2012 14:00 14:00

Ха,ха,хаааъ,сега започват да ке ебът кмете,сегааъ.И ще пада голяма ебън,комисарчето те почва от най лекото че полека полека ще ти го начука целия,ще се заяждаш с др.Ив.Петров аъъ?Тъп селянин.Чакай гости и от икономическа полиция,там лайната ти много ще меришат яаа…

джино
джино
30.11.2012 15:34 15:34

Все бях виждал алчен кмет, ама като този няма в цяла България, да не кажа, че и в цяла европа.Тъй като няма наяване на пари предлагам да ни закачи по едно уредче на главата, та да мери колко въздух дишаме, и да ни вземе данък, та белкем се наяде.Това което става със синята зона в Хасково, го няма никаде по света.Колкото и да я разширяваш тая зона, толкова по малко ще плащаме и все повече ще даваме парите на тези които стоят и мръзнат, но не и на общината и на тебе.

шофьор
шофьор
01.12.2012 20:13 20:13

От Първа поликлиника до Лебеда едната лента е вече паркинг.Едва се минава във другата, има магазини и спират втори ред автомобили за зареждане.Що не вземете да направите и нея за пари синя зона, а ние да минаваме по паркингите отгоре на реката, хем ще ни вземате по левче на минаване, имате си бариери. То бива ,бива, ама за пари някой и г… си ще даде.

Екс ченге
Екс ченге
02.12.2012 8:51 8:51

Кметее,кмете,с ченгета и с поп не се заяждай щото нали знаеш,кой къде ще те отведе.

Анонимен
Анонимен
03.12.2012 21:56 21:56

ИМА ЕДНО НЕЩО КОЕТО СЕ ПРОПУСКА.
ДА СЕ ИЗДАВАТ КАСОВ БОН С КАСОВ АПАРАТ ЗА ВСЕКИ ЧАС В СИНЯТА ЗОНА.
ТОВА С БИЛЕТЧЕТАТА Е НЕКОНТРОЛИРУЕМО И НЯМА КАК ДА СЕ ОТЧИТА РЕАЛНИЯ ОБОРОТ.

Анонимен
Анонимен
03.12.2012 21:57 21:57

НА ГРОБИЩАТА ПЪК ВЗЕМАТ ЛЕВ И ДОРИ И БИЛЕТЧЕ НЕ ДАВАТ.
КАК СЕ ОТЧИТАТ ТЕЗИ ПАРИ?

Back to top button